Over smaak valt niet te twisten maar ik word altijd erg blij van de smaak van gember. Het is een mix van zoet, scherp en pittig en je kunt er zo veel mee! Je kunt er groenteschotels mee op smaak maken, thee van zetten, drinken als siroop of over je salade doen. Heerlijk!

In gember zitten gingerolen (de actieve componenten van gember) en die hebben een ontstekingsremmend effect. Dat heeft als resultaat dat het bijvoorbeeld bij reuma de pijn weg neemt.

Gember is ook heel goed te gebruiken tegen misselijkheid, reisziekte en overgeven. Het werkt vaak beter dan medicijnen en het voordeel is dat het veilig te gebruiken is bij zwangerschap.

Wist je dat je van gember sneller gaat zweten? En zweten is gezond want we scheiden op die manier onze afvalstoffen uit. Bovendien ontsmet het ook de longen en luchtwegen en is het verzachtend voor de keel. Fantastisch bij verkoudheid dus en goed voor je immuunsysteem!

Verder kan ik je vertellen dat er onderzoek is gedaan en is bewezen dat door het regelmatig eten van gember de kans op het krijgen van diverse soorten kanker (darm- en eierstokkanker) aanzienlijk verkleint.

Het deel wat we van gember gebruiken is de wortel. Deze kun je vrijwel overal krijgen (ook in veel supermarkten) en een leuke bijkomstigheid, gember is goedkoop! Je kunt het simpelweg raspen of in stukken snijden en gebruiken als thee. Voeg eventueel wat citroen, munt en/of honing toe. Super lekker én gezond!

Tip: als je in de winkel een gemberwortel ziet liggen die wat knoppen bevat, meenemen! Deze kun je gewoon in een pot met aarde doen, vochtig houden en je hebt je eigen gemberplant.

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s