Je kent ze wel, die grappige, kleine,  bloemetjes met witte bloemblaadjes en een vrolijk geel knopje. Als ik aan kamille denk, dan denk ik aan licht, lucht en zomer. Maar datzelfde onschuldig ogend bloemetje heeft een enorme geneeskracht, werkt aantoonbaar ontstekingsremmend en krampstillend en is daardoor voor veel gezondheidsklachten te gebruiken. En ik zet ze allemaal voor je op een rij:

Kamille voor inwendig gebruik (als thee):
* bij maag- en darmkrampen
*aandoeningen in mond/tandvlees
*keelpijn
*hoest
*verkoudheid
*nerveuze gevoelens, angst
*stress
*huidklachten
*slapeloosheid
*menstruatiepijn/onregelmatige menstruatie
*hoofdpijn
*hooikoorts

Ook is uit onderzoek gebleken en aangetoond dat het effect van een zalf met kamille extract bij ontstoken huid net zo goed is als bij zalf met synthetische stoffen zoals cortisonen. Echte kamille leidt tot een betere droging en vorming van nieuwe huid wat resulteert tot een snelle wondgenezing.

Kamille bevat veel anti-oxidanten, flavonoïden en vitaminen a, b en c. Ook bevat het kalium, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en zwavel.
Het grote voordeel van kamille is dat de smaak gewoon ook nog eens heel fijn is, een zachte, bloemige smaak waar ook kinderen vaak dol op zijn!

Bij Herbalhappiness zijn echte kamille kruiden te verkrijgen waar je thee van kunt maken (50gram 3,50 en 100gram 4,50) en ook een hele fijne kamille zalf boordevol echte kamille extract en verzorgende oliën waar je huid snel van op zal knappen. (herbal salve caring chamomile 30ml 6,50).

www.herbalhappiness.nl
info.herbalhappiness@gmail.com

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s