Wintertijd, de tijd van vervelende winterse kwalen. Griep, verkoudheid, hoest en keelpijn, het lijkt er elk jaar weer bij te horen. Al in oktober hoor je de eerste mensen om je heen snotteren en hoesten. De bacillen vliegen je om de oren en je weerstand hoeft maar een moment wat zwakker te zijn en voor je het weet heb ook jíj het te pakken.

Speciaal voor deze tijd van griep en hoesten beveel ik de kruiden van de vlierbloesem aan. Niet alleen vanwege de enorme hoeveelheid aan werkzame stoffen die vlierbloesem bevat, maar ook vanwege de heerlijke, zoetige geur en smaak van de kruiden. Je kunt er je eigen heilzame drankje van maken, warm of koud. Voeg eventueel een lepeltje honing toe en je hebt een heerlijk geneeskrachtig drankje te pakken en het is werkelijk een streling voor de keel!

Alle werkzame stoffen van de vlierbloesem op een rij:
Looistoffen, slijmstoffen, triterpenen, fenolzuren, appelzuur, valeriaanzuur, wijnsteenzuur, etherische olie, kalium, proteïnen, bitterstoffen, N-alkanen en diverse flavonoïden zoals rutine, quercetine, isoquercitrine, hyperoside, antragoline, kaemferol, eldrine en ribosome inactieve proteïnen.

Zoals je ziet zitten er in vlierbloesem veel werkzame stoffen. Al deze stoffen bij elkaar zorgen voor een zweetdrijvende en bloedzuiverende werking, voorkomen bacteriële infecties, werken ontstekingsremmend en zwelling verminderend. Het zorgt er voor dat overtollig slijm snel opgelost wordt en schadelijke stoffen door de huid worden afgevoerd. Weg verkoudheid, keelpijn en hoest!

Vlierbloesem is heel goed inzetbaar als eerste hulp bij keel, neus en mondproblemen en eigenlijk zou iedereen in de wintertijd een zakje vlierbloesemkruiden in de kast moeten hebben staan. Al is het maar om je weerstand in de winter een flinke boost te geven!

Kijk op de site van herbalhappiness.nl voor de vlierbloesem en ontdek ook de vele andere geneeskrachtige kruiden waar jij of iemand uit je omgeving misschien wel iets aan heeft. Met alle kruiden kunnen heerlijke, heilzame dranken gemaakt worden. Voor advies kun je mailen naar info.herbalhappiness@gmail.com

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s