Zelf vind ik de passiebloem heel indrukwekkend om te zien. Ik vind het geen gewone bloem, ze is anders. Het is een inheemse plant in Noord en Zuid-Amerika en gelukkig kunnen wij de plant ook in Nederland als sierplant houden. Doordat het bij ons te koud is krijgt de plant geen vruchten, wél kunnen we genieten van de prachtige bloemen.

In de kruidengeneeskunde wordt de passiebloem veel en graag gebruikt. Het werkt voornamelijk als kalmeringsmiddel en wordt ingezet bij overactiviteit, stress, rusteloosheid, en slaapproblemen. Mensen (ook kinderen!) met ADHD kunnen er op een veilige manier baat bij hebben en ook vrouwen in de overgang maken er dankbaar gebruik van. Het haalt je prikkelbaarheid en angstgevoelens weg en zorgt dat je beter doorslaapt.

Het plantendeel dat gebruikt wordt is het hele bovengronds gedeelte. Deze delen zijn rijk aan flavonoïden en alkaloïden, stoffen die de basis vormen voor de doeltreffende werking van de passiebloem.

Even op een rij: doorslaapproblemen, slapeloosheid, stress, nervositeit, ADHD, menopauze, spanningen, angst.

Heb jij last van één of meerdere punten die ik hier heb beschreven en wil je proberen daar op een makkelijke en veilige manier vanaf te komen, dan raad ik je zeker de passiebloem aan. Je kunt het krijgen in tablet of druppelvorm (A. Vogel Passieflora) of je koopt de pure kruiden en drinkt het lekker als thee.

Plant van het voorjaar ook eens deze prachtige slingerplant in je tuin en geniet van de indrukwekkende bloemen. In de winter sterft het bovengronds gedeelte helemaal af, maar komt het volgende voorjaar vanzelf en dankbaar weer op.

Wil je de passiebloemkruiden bestellen of wil je informatie over andere kruiden die je aanspreken, kijk dan even in de shop van herbalhappiness!

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s