Januari, Februari, Maart, April….de R- is in de maand! In deze maanden ben je sneller vatbaar voor verkoudheden en griep. Dus kun je wel iets gebruiken met een antibacteriële werking dat infecties bestrijdt en voorkomt. En dat is precies wat Echinacea doet!

Echinacea (of rode zonnehoed) komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika maar ook in ons land wordt deze plant verbouwd en kun je haar dus ook gewoon in jouw tuin houden. De plant wordt zo’n 1.20m hoog en geeft prachtige róze bloemen. Vaak wordt in de fytotherapie de hele plant gebruikt vanwege de vele voedingsstoffen die de plant bezit, maar het meest voedzame deel zit de wortel.

Echinacea kun je heel goed  gebruiken om je weerstand op een natuurlijke manier mee te verhogen. Met een kuur van 1 week kun je de winterperiode al prima doorkomen. Doordat de plant een antibacteriële werking heeft kun je het ook inzetten op het moment dat je keelpijn hebt, verkouden bent, de griep hebt, of om aan te sterken na een periode van ziekte.

Ook op de huid heeft rode zonnehoed een goede werking. De immuun bevorderende werkzaamheid zorgt samen met bacterie- virus en schimmel bestrijdende eigenschappen ervoor dat acné, (jeugd)puistjes, zweren en wonden worden bestreden en tegen gegaan.

Echinacea kruiden zijn verkrijgbaar bij Herbalhappiness. Voor inwendig gebruik drink je het als thee, uitwendig gebruik je een aftreksel om de huid mee te verzorgen. En zoals gezegd, ze staat van de zomer prachtig in je tuin en door de kracht van deze plant zul je lang genieten van de bijzondere bloemen!

Wil je iets bestellen? Kijk dan even in de prachtige webshop van herbalhappiness.

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s