Op de website van Herbalhappiness worden een aantal kruidentherapieën beschreven, waaronder de gemmotherapie. Ik weet zeker dat veel mensen wel bekent zijn met aromatherapie en bachbloesemtherapie, maar gemmotherapie is nog vrij onbekend. En dus leuk om extra aandacht te geven zodat mensen ook deze mooie therapie leren kennen.

De naam gemmo stamt van het latijnse woord gemmae, wat “knoppen” betekent. Knoppen van planten en bloemen. Dit zijn namelijk de delen die centraal staan bij de gemmotherapie. Bij gemmotherapie worden dus de knoppen van planten en bloemen gebruikt, maar ook haarwortels en jonge scheuten en kiemen van bomen en struiken. Deze delen van de planten en bomen worden geoogst in de lente, precies op het moment dat ze zich op het hoogtepunt van de groeicyclus bevinden. Op dat moment hebben de plantendelen zeer werkzame stoffen in zich. De jonge plantendelen worden geïdentificeerd, geselecteerd en gemalen en in maceratie gebracht van glycerine en alcohol. Gedurende een periode van 3 weken hebben de plantendelen de tijd hun werkzame stoffen af te geven aan het mengsel, daarna wordt het geperst en gefilterd en na een rustperiode wordt het vervolgens verdund en ontstaat er een tinctuur.

Er zijn zo’n 50 tot 60 verschillende gemmo-tincturen beschikbaar, ieder met een individuele werking op allerlei klachten zoals huidklachten, allergieën, gewrichtsklachten, overgangsklachten, klachten aan de longen, het darmstelsel, etc. Op een kleine 300 aandoeningen is er een passend gemmo-tinctuur te krijgen. Gemmotherapie is zeer breed toepasbaar en beïnvloedt het hele organisme. Het is makkelijk in te nemen, puur of in een glas water. Volg altijd goed de instructies in de bijsluiter op, meestal duurt een kuur 3 maanden en dient goed te worden opgebouwd. Op internet valt er veel over te lezen en er zijn ook een aantal mooie boeken over geschreven.
Sinds kort zijn de tincturen van Herbalgem bij Herbalhappiness verkrijgbaar. In de shop staat per tinctuur duidelijk beschreven bij welke aandoeningen ze kunnen worden ingezet.

Wil je meer weten over deze mooie en jongste tak van de fytotherapie?
Mail gerust naar info.herbalhappiness@gmail.com

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s