Ik heb een nieuw plantje ontdekt en ik ben er helemaal verliefd op! Zowel het uiterlijk als het gebruik er van is geweldig. Het is het slaapmutsje, wellicht je beter bekent als goudpapaver. De plant geeft een prachtig oranje bloemetje dat erg lijkt op de klaproos. Het is dan ook verre familie van elkaar. Overdag staat het bloemetje open en zodra de zon onder gaat sluiten de bloemblaadjes zich. Om het te gebruiken als geneeskruid wordt het hele bovengrondse gedeelte gebruikt. Er zitten diverse gezonde fytonutriënten in en een aantal van deze stoffen zorgen er voor dat het gebruik van het slaapmutsje een kalmerende uitwerking op ons heeft. Door deze werking kan het slaapmutsje goed worden ingezet bij stress, nervositeit, slapeloosheid, angsten, examenvrees en hyperactiviteit bij kinderen.

Doordat goudpapaver zo’n goede uitwerking heeft op psychische spanningen heeft het uiteindelijk ook een goede invloed bij fysieke spanningen. Immers, als jij door stress of slecht slapen gespannen bent, geeft dat ook lichamelijke spanningen. Dus als jij het slaapmutsje als kruid gaat gebruiken om rustiger en ontspannen van te worden, verdwijnen uiteindelijk ook jouw lichamelijke klachten! Denk hierbij aan hoofdpijn, buikpijn, maag/darm problemen of spierkrampen.

Het slaapmutsje is dus een heel mooi en bijzonder plantje, leuk om naar te kijken en met een fantastische uitwerking op onze gesteldheid.
Je kunt het trouwens ook makkelijk zaaien in je tuin. Het staat heel leuk tussen het gras en het heeft behalve zonlicht verder geen verzorging nodig.

Als je het als kruid gaat gebruiken dan kun je het hier bij Herbalhappiness bestellen. Voor een optimale werking worden twee koppen thee per dag aangeraden en voor kinderen gebruik je uiteraard wat minder. Hoe gemakkelijk kan het zijn om wat rust en ontspanning in je leven te brengen!

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s