Een gekke vraag misschien want het lijkt zo logisch dat je je haar wast met een lekkere shampoo. En daar wil ik dus graag iets over kwijt, want wát voor shampoo gebruik jij?

Decennia lang is het normaal om een shampoo uit te zoeken bij de supermarkt of drogist tussen de vele vloeibare shampoos verpakt in plastic flessen. Maar sinds enige tijd is er (gelukkig) een enorme ommekeer gekomen en verruilen steeds meer mensen de vloeibare shampoo voor een shampoo in vaste vorm. De shampoo bar of shampoo blok.

De eerste winkel die met de shampoo bar op de markt kwam is de Lush. Toen dat al snel een mega succes bleek, zijn er veel merken bijgekomen. Hoe fijn is dat want er valt dus steeds meer te kiezen. Immers heeft iedereen een andere smaak, een ander haartype en een ander budget.

De voordelen van de shampoo bar:
*100% plastic vrij(!)
*veel natuurlijke ingrediënten, weinig schadelijke chemicaliën, dus beter voor je haar en het milieu
*een shampoo bar gaat vaak veel langer mee dan een vloeibare shampoo, dus voordeliger
*makkelijk mee te nemen op reis
*neemt in je badkamer veel minder ruimte in

Het gebruik van een shampoo bar
Het is misschien even wennen, maar ik weet zeker dat je na een paar wasbeurten de voordelen van de shampoo bar gaat ervaren en niet meer terug wil naar de vloeibare versie. Je masseert de shampoo bar door je natte haar zodat het goed gaat schuimen. Je kunt de bar eventueel ook tussen je natte handen laten schuimen en het schuim door je haar masseren. Even laten intrekken en dan goed uitspoelen. Een conditioner is vaak niet meer nodig (nóg een voordeel!) door de verzorgende oliën die verwerkt zijn in de shampoo bar. Je zou eventueel je haar eens in de zoveel tijd kunnen naspoelen met appelazijn. Daar wordt je haar op natuurlijke wijze zacht en doorkambaar van. Zorg dat je de shampoo bar na het wassen droog opbergt, zodat je er extra lang mee kunt doen.

Zoals ik al noemde zijn de shampoo bars tegenwoordig in steeds meer winkels te vinden. Wat mij betreft zijn de vele schappen bij de drogist vol met plastic flessen een doorn in het oog en ik ben ervan overtuigd dat hier in de nabije toekomst snel verandering in zal komen en de schadelijke plastic shampoo flessen ook daar worden vervangen voor plasticvrije shampoo bars. In de betere drogisterijen en in veel webshops echter is er al ruim keus. Bij Herbalhappiness zijn de shampoo bars van Loofys, Lamazuna en sinds kort Alassala te krijgen. Tot 20 december 2019 kun je deze shampoo bars met 20% korting bestellen met kortingscode KERST20%. Wanneer ga jíj het proberen?

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s