Wist jij dat ongeveer 20 procent van de Nederlandse bevolking niet kan genieten van het voorjaar en de zomer? Deze mensen lopen namelijk in de maanden april tot en met augustus constant met allergische symptomen, veroorzaakt door het stuifmeel van grassen, planten en bomen. Hooikoorts dus! Super irritant natuurlijk want als je hooikoorts hebt loop je veel te niezen, heb je vaak tranende ogen en kun je ook nog eens last van jeuk hebben. Het lichaam beschouwd namelijk het stuifmeel als schadelijk en gaat histamine aanmaken om deze “schadelijke” stoffen uit het lichaam te krijgen. Door de aanmaak van histamine gaan bloedvaten verwijden, slijmvliezen gaan zwellen en produceer je veel slijm. Veel hooikoortspatiënten zullen dan ook tijdens het pollenseizoen gebruik maken van anti-histamine tabletten.

Herbalhappiness heeft een fijne thee samengesteld dat heel goed kan helpen je hooikoortsklachten te verminderen. Deze mix bevat kruiden met een bloedzuiverende en ontgiftende werking en dat kun je goed gebruiken tegen je vervelende klachten.

Verder kan het je helpen wat vaseline of pure zalf rond je neus aan te brengen, vaak je handen te wassen en zoveel mogelijk buiten een zonnebril te dragen. Ook zou je kunnen proberen elke dag wat honing te gebruiken in je thee. In honing zitten namelijk kleine hoeveelheden pollen. Door dit regelmatig en met kleine beetjes in te nemen went je lichaam aan de pollen. Wees er wel voorzichtig mee en bouw het gebruik van de honing langzaam op. Het is aan te raden om de honing bij jouw lokale imker te halen.

In de hooikoorts-melange van herbalhappiness zit brandnetel, guldenroede, vlierbloesem en pepermunt. Een kruidige thee dus met een lekkere, frisse smaak. Proberen dus!

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s