Ben jij op zoek naar een goede kuur om te ontgiften en het nieuwe jaar schoon te beginnen? Lees dan even verder…

“Herstellen wat beschadigd is” dat is waar kaardebol bekend om is. Het is een krachtig kruid en ik vertel je er graag meer over omdat kaardebol bijzonder en veelzijdig is. Het is een distel-achtige plant met lila bloemen. De plant heeft lange stengels die wel twee meter hoog worden. Je hebt haar vast al meerdere keren gezien, want ook in Nederland staat ze gewoon langs de berm. Het deel wat gebruikt wordt is uitsluitend de wortel en hiervan wordt een tinctuur gemaakt. In de wortel zitten meerdere inhoudsstoffen die een zeer gunstige werking hebben op meerdere vlakken.

*Iridoïden – ontstekingsremmend

*Saponinen – weerstand verhogend

*Koffiezuurderivaten –  bevatten antioxidanten en hebben immuunversterkende- en ontstekingsremmende eigenschappen

Door boven beschreven eigenschappen is kaardebol goed in te zetten bij het herstel van botten en gewrichten, heeft het een ondersteundende werking van de nieren en lever, bevordert het de bloedsomloop en verhelpt verstoppingen. Ook werkt het urine-, gal-, en zweetverdrijvend en bevordert het de spijsvertering.

Studies hebben aangetoond dat kaardebol goed kan worden ingezet bij de ziekte van Lyme. De boosdoener bij Lyme is de Borrelia bacterie en deze bacterie wordt door de werking van kaardebol gedood en het lichaam wordt ontgiftigd. Ook bij Alzheimer heeft kaardebol een gunstig effect. Hier valt op verschillende sites meer over te lezen.

Kaardebol is door al haar mooie eigenschappen ook goed te gebruiken als kuur om te ontslakken.  Hoe fijn is het om na deze maand daarmee te beginnen en het nieuwe jaar schoon en fit in te gaan! Heel belangrijk is de gebruiksaanwijzing goed op te volgen. Je hebt maar een paar druppels per dag nodig en drink er vooral veel water bij! (kaardebol tinctuur is te krijgen bij de betere drogist of via internet te bestellen).

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s