Heb jij net als ik vaak last van koude handen en voeten en wil je daar graag van af? Dan heb ik misschien wat voor je.

Koude handen en voeten hebben te maken met je bloedsomloop die op dat moment niet optimaal werkt. Je weet zelf waarschijnlijk wel dat als je geruime tijd stil hebt gezeten, je het sneller koud hebt. Je bloedsomloop is namelijk sterk vertraagd door het zitten. Lekker vaak bewegen dus! Maar dat je handen en/of voeten niet meer warm te krijgen zijn is toch wel erg lastig. Wat je nodig hebt is een verwarmend kruid dat de bloedsomloop stimuleert. En dat is duizendblad!

Duizendblad is een plant met een prachtige roze of witte bloem (sterk geurend) en de stengel bevat een veerdelig blad waardoor het wel duizenden blaadjes lijken. Behalve dat duizendblad erg mooi is om te zien en een aanrader voor in je tuin, beschikt het over tal van inhoudsstoffen die een goede uitwerking hebben op ons lichaam. Ik zet ze voor je op een rij:

Bij hevige menstruatie, hartkloppingen, stress, aambeien (wist je dat ongeveer 50 procent van onze bevolking wel een keer te maken krijgt met aambeien?), spataderen, diarree, bloedvaten reinigend, koortsverlagend, nierfunctie regulerend, huid verjongend (!) en bij winterhanden -en voeten.

Zoals je merkt is duizendblad niet alleen werkzaam tegen jouw koude handen en voeten maar ook bij andere veel voorkomende kwalen inzetbaar. Over het algemeen worden de gedroogde delen van de plant gebruikt . Hier kun je een lekkere kruidenthee van maken die snel zijn werk doet. Denk er wel om dat je duizendblad niet langer dan 3 weken achter elkaar gebruikt, daarna las je even een pauze in en kun je het eventueel weer 3 weken gebruiken. Niet gebruiken tijdens zwangerschap.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je proberen op een snelle en simpele manier van die koude handen en voeten af te komen, of herken je andere klachten die ik heb beschreven, koop dan een zakje duizendblad en ga lekker aan de thee! Uiteraard verkrijgbaar bij Herbalhappiness.

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s