Kruidengeneeskunde

Wat is kruidengeneeskunde?

Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met middelen die als actieve ingrediënten uitsluitend planten, delen van planten of combinaties ervan bevatten.

Sinds mensenheugenis is bekend dat veel planten een geneeskrachtige werking hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld het lichaam reinigen, de weerstand van het lichaam verhogen en bepaalde lichaamsfuncties beïnvloeden. Ook hebben kruiden hun werking op emotioneel vlak en kunnen ook een positieve invloed hebben op ons uiterlijk.

Kruiden zijn op verschillende manieren te gebruiken, allen vrij eenvoudig. Je kunt er bijvoorbeeld thee van maken, maar ook tincturen, sappen, zalven en kompressen. Groot voordeel van deze kruidenremedies is dat er geen onaanvaardbare bijwerkingen optreden omdat zij zelf de natuurlijke tegenstoffen bij zich hebben die tegen het neveneffect bescherming bieden.

Op deze site beschrijf ik ook een aantal verwante therapieën. Dit zijn de bachbloesemtherapie, aromatherapie en ga ik wat dieper in op de gemmo- therapie.

Enkele voorbeelden van zeer bekende kruiden en hun werking:

  • kamille: oa goed bij slapeloosheid, stress, griep, maagklachten.
  • munt: oa goed bij verkoudheid, hoofdpijn, misselijkheid, spastische darmen.

  • lavendel: oa goed bij migraine, infecties, koortslip, insectenbeten.

  • goudsbloem: oa goed bij zweren, duizeligheid, bloedarmoede, eczeem.

Uiteraard zijn deze kruiden en vele andere kruiden via deze website te verkrijgen.

Wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op.

Contact