Je immuunsysteem is alles bepalend voor jouw algehele gezondheid. Het bestaat uit cellen en moleculen die indringers bestrijden en ziekteverwekkers buiten je lichaam houden. Hoe sterker jouw immuunsysteem, hoe gezonder, fitter en mooier je je zult voelen. Hoe fijn is het, dat je voor een groot deel je immuunsysteem zelf op een positieve manier kunt beïnvloeden en je dus zelf je algehele gezondheid in de hand kunt hebben?
Je voedingspatroon, slaappatroon, bewegingspatroon en algehele levenswijze zijn belangrijke factoren die jouw immuunsysteem bepalen. Een evenwichtig voedingspatroon zorgt ervoor dat je genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt zodat je immuunsysteem optimaal kan functioneren.

Som kun je wel iets extra’s aan vitamines en mineralen gebruiken, bijvoorbeeld als je voelt dat je weerstand wat verzwakt is of als er een virus uitbreekt waarvan jij vrij wilt blijven. Op zulke momenten is het verstandig om iets extra’s te doen voor je weerstand. Hou goed het aantal uur slaap in de gaten, zorg voor genoeg dagelijkse beweging, probeer zo veel mogelijk “gezonde” buitenlucht te krijgen en eet & drink vooral gezond.
Zelf ben ik gek op natuurlijke voedingsprodukten die boordevol vitamines en mineralen zitten, die makkelijk in te nemen zijn en geen gat in m’n portemonnee veroorzaken. Ik ben me gaan verdiepen in natuurlijke poeders die goed op te nemen zijn door ons lichaam en die een enorme boost geven aan tal van vitamines en mineralen. De zogenaamde superfoods. Ik ben gekomen tot een selectie van 6 verschillende poeders die ieder een zeer hoog gehalte aan goede stoffen in zich hebben en fantastische gezondheidsvoordelen met zich mee brengen. Ze zorgen echt even voor een stoot vitamines en mineralen waardoor je immuunsysteem snel verstrekt zodat je een uitbraak van wat voor virus dan ook, goed de baas kunt zijn. Ze zijn 100% biologisch en 100% natuurlijk en laten zich goed mengen in smoothies die heerlijk weg te drinken zijn en een enorme opkikker geven aan je algehele weerstand.
Het is de hennep poeder, maca poeder, lucuma poeder, baobab poeder, spirulina poeder en chlorella poeder. In de shop van Herbalhappiness staan alle inhoudsstoffen en gezondheidsvoordelen van iedere poeder duidelijk beschreven. Sommige poeders zijn wat sterk van smaak, ze zijn namelijk helemaal puur en zonder toegevoegde synthetische stoffen. Daarom is het fijn ze te mengen in een smoothie. Hieronder kun je het recept lezen welke ik zelf graag maak omdat deze gewoon erg lekker en gemakkelijk is. Uiteraard maak je een smoothie in een blender.

1 banaan in stukjes
1 hand verse spinazie
een beetje amandelschaafsel
een flinke scheut magere yoghurt
1 theelepel poeder naar keuze
Mengen maar!

(Prijzen van de poeders per 100 gram: Maca poeder 3,25  Hennep poeder 4,50   Lucuma poeder 5,25   Baobab poeder 5,75   Spirulina poeder 5,50   Chlorella poeder 6,50)

meer info: www.herbalhappiness.nl of info.herbalhappiness@gmail.com

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s