Prikkelbare darm syndroom. Voordat ik dát te horen kreeg van een arts had ik zéker twintig jaar met een zere buik gelopen. Waarom dat zo lang moest duren weet ik niet, PDS is namelijk iets waar heel veel mensen last van hebben en de diagnose is makkelijk en snel gesteld. Je moet alleen de juiste arts treffen. Maar goed, diagnose Prikkelbare darm syndroom.. en nu? Bang dat ik de rest van m’n leven aan de medicijnen en aan een streng dieet moest, kwam er een verrassend advies. Muntolie!

Juist, muntolie. Meteen begonnen natuurlijk en al snel verdwenen de klachten als sneeuw voor de zon. Muntolie werk namelijk spierontspannend en pijnstillend. En dat is nou het mooie aan munt, want daardoor is het ook nuttig bij menstruatiekrampen en spanningshoofdpijn. Groot pluspunt, het is ook nog eens lekker!

Munt kun je op diverse manieren gebruiken. Om in te nemen gebruik je het in capsule vorm, dit doe je om van je buikpijn of hoofdpijn af te komen. Maar je kunt munt ook als kruid gebruiken en er thee van maken. Echt super lekker! Het helpt je dan gelijk van die nare verkoudheid en hoest af en hoef je niet meer bang te zijn voor nare geurtjes uit je mond. In de aroma therapie wordt munt ook veel gebruikt. Het verspreidt een heerlijke frisse, zuiverende geur dat de concentratie bevordert en wederom goed is tegen verkoudheid. De etherische olie kun je verdampen maar je kunt het ook gebruiken om je huid mee in te masseren. Je zult voelen dat je huid eerst fris gaat aan voelen en dan overgaat in een verwarmend gevoel. Wel even de pure olie verdunnen met bijvoorbeeld amandel olie. Trouwens ook heerlijk om een paar druppels muntolie aan je bad toe te voegen!

Als kruid is het te bestellen via deze website en ik geef je graag als tip: plant van het voorjaar eens wat muntzaadjes in je tuin of in een bak op je balkon. Het zal weelderig gaan groeien en jíj kunt heerlijke thee maken van je eigen munt en profiteren van alle voordelen dat munt te bieden heeft!

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s