Graag vertel ik jullie in mijn nieuwe blog iets over zeep.
Zeep is iets wat we dagelijks gebruiken en het is verkrijgbaar in zo veel verschillende vormen, geuren en kleuren. Juist omdat we het dagelijks gebruiken is het best belangrijk te weten waar zeep nou eigenlijk van gemaakt is en wát er precies in zit.

Veel zepen die verkrijgbaar zijn bevatten stoffen als parabenen (conserveermiddelen), sodium lauryl  sulfaat (reinigingsmiddel en schuimvormer) en phthalaten (weekmakers), allen chemische stoffen die toegevoegd worden aan produkten, maar met een agressieve werking op onze gezondheid waardoor allergische reacties, huiduitdroging en andere ernstige gezondheidsklachten kunnen ontstaan. Je huid neemt deze stoffen namelijk direct op en zo komt het in je bloedbaan terecht met alle gevolgen van dien.

Misschien tijd om over te stappen?

Omdat we tegenwoordig steeds bewuster worden van schadelijke stoffen in onze produkten komen er ook steeds meer natuurlijke zepen op de markt. En dat is mooi! Want zeep zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten én het liefst ook nog met een heerlijke geur, daar worden we blij van en is ook nog eens goed en verzorgend voor de huid en dus voor de algehele gezondheid.

Voor de shop van Herbalhappiness ben ik op zoek gegaan naar hét juiste zeepprodukt, met de beste ingrediënten, de heerlijkste geuren en de mooiste “look”. Het oog wil immers ook wat. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Werfzeep.
Werfzepen zijn heerlijk milde, verzorgende douchezepen, vol voedende oliën en van nature aanwezige glycerine. Plantaardig, biologisch, foodgrade en vol heilzame stoffen. Er zitten dus absoluut geen dierlijke vetten, parfumolie, kleurstoffen of schuimverbeteraars in. Oja, de zeep wordt met de hand gemaakt!

Voor de Herbalhappiness-shop heb ik een assortiment gemaakt van twaalf verschillende werfzepen, allen gemaakt met de beste (etherische) oliën en kruiden en met een duidelijke beschrijving van wat er precies in de zeep zit zodat je ook weet wat je kunt verwachten qua geurbeleving. Er zitten ook twee heerlijke scrubzepen tussen, een met gemalen koffiebonen en de ander met maanzaad.  De zepen worden geleverd in een blok van 100gram en de prijs is aantrekkelijk!

Ik kan je verzekeren dat douchen nog nooit zo (h)eerlijk was…

Op je gezondheid, Madelon.

Recente blogposts

Andere pagina’s